- THEMBA - 

 

Hållbar utveckling 

Sustainable development

 

Développement durable

 

www.themba.se                                Organisationsnummer: 802434-1631                               Bankgiro:  5623-8959

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RÄTTVIS HANDEL & VÄRLDSBUTIKEN

 

 

Respekt för arbetsrätt och mänskliga rättigheter är inte ett politiskt ställningstagande - det är ett ställningstagande för ett drägligt och värdigt liv för alla -.

 

För oss handlar rättvis handel om just det; ett aktivt ställningstagande för mänskliga rättigheter. Man kan arbeta med mänskliga rättigheter på många olika sätt. Den mest beprövade metoden är genom utbildning. I Themba håller vi oss fast vid vad många skulle kalla en sliten klyscha, att man måste ha mat i magen för att kunna tillgodogöra sig utbildning och för att orka kämpa för sina rättigheter. Därför har vi valt att arbeta med rättvis handel.    

 

På Amiralsgatan 30 i Malmö hittar ni vår fina Världsboutique. På våra 23 kvm hittar ni allt från gottesaker för fredagsmys till bröllopspresenter.

 

 

Allt i affären har producerats och inhandlats på rättvisa grunder. Majoriteten av varorna är kontrollerade och godkända av internationella certifieringsorgan WFTO (fd IFAT) och FLO. 

 

Övriga leverantörer är producenter som vi genom vårt biståndsarbete kommit i kontakt med och vars produktions- och handelsprocess vi själva garanterar.

 

Världsboutiquen drivs helt av ideella krafter vilket ibland kan innebära att öppettiderna drabbas. För det mesta har vi dock öppet må-on 15-18, to 15-19, fr 15-18 och lör 12-15.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För er som vill lära er mer om rättvis handel ordnar vi studiecirklar två gånger per år på temat. Kontakta vår fair trade samordnare Ann på fairtrade@themba.se för mer information.

 

 

 

 

Om ni vill fördjupa er kunskap på egen hand kan ni besöka någon av följande länkar.

www.varldsbutikerna.org

www.rattvisemarkt.se

www.fairtrade.net/

www.ifat.org

www.catgen.com/cofta/EN

Tina Rosén © 2009